Subsidieregeling praktijkleren: wat kunt u ermee?

Subsidie voor werkgevers die leerwerkplaatsen aanbieden

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert de overheid werkgevers om leerwerkplaatsen aan te bieden. Een leerwerkplaats is een tijdelijke periode waarin een bedrijf of organisatie praktijkonderricht verzorgt voor een student of deelnemer. De subsidie is bedoeld om de kosten van de begeleiding in de praktijk voor werkgevers te verlagen.

Voor wie kunt u de Subsidieregeling praktijkleren aanvragen?

Werkgevers die voor de volgende groepen een leerwerkplaats aanbieden kunnen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling praktijkleren:

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

U kunt maximaal 2.700 euro subsidie per leerwerkplaats ontvangen. Wilt u van de Subsidieregeling praktijkleren gebruik maken dan moet de aanvraag voor 15 september (17:00 uur) zijn ingediend bij RVO, het uitvoeringsorgaan van de overheid. Via het Portal Praktijkleren bent u gegarandeerd van tijdige indiening. Aanvragen doet u eenvoudig via het Portal Praktijkleren. Uitbetaling van de subsidie vindt, onder voorbehoud, plaats in december van het jaar dat de aanvraag is ingediend. Bekijk ook de veel gestelde vragen over de Subsidieregeling praktijkleren. Vragen? Neem contact op met ons op: 0900-0401328 of stuur ons een mail.


Neem telefonisch contact met ons op
088-0084550
call
Heeft u nog vragen?
Mail ons gerust
mail